Zendokai är en ideell förening under ledning av en styrelse och en instruktörsgrupp. Klubben består av ca 200 aktiva medlemmar varav ungefär 100 är barn och ungdomar.
Vi har en egen fin Dojo ett stenkast från Halmstad arena på Österängsgatan 50. Chefsinstruktör är Sixten Lindquist, 6 Dan som leder karaten tillsammans med våra instruktörer. Vår andel medlemmar med svart bälte är osedvanligt stor vilket visar både på klubbens breda erfarenhet och återväxt.
Japan Karate Association, JKA, är världens största karateförbund och vår stilorganisation, med det japanska huvudsätet (Honbu Dojo) i Tokyo. Vår träning sker i enlighet med JKA riktlinjer så att utbildningen håller en hög beprövad klass.
Svenska karateförbundet utsåg oss till årets förening i mars 2016, något vi med ödmjukhet strävar efter att förvalta. Vi gör ett antal satsningar för att ytterligare främja den traditionella karaten i Halmstad. Bland annat har vi tagit initiativ till ett årligt internationellt läger i Halmstad med instruktörer av världsklass. Vi gör även flera satsningar på våra olika åldersgrupper för att de skall trivas och utvecklas i vår gemenskap. Integration är en naturlig del av vårt dagliga utövande. Läs mer i vår målbild som du hittar på anslagstavlan i vår Dojo.
Verksamheten har ett mycket gott stöd av Halmstad kommun, som under många år förstått värdet av föreningens aktiviteter. Medlemmarna är mycket engagerade och försöker tillsammans kontinuerligt utveckla föreningens verksamhet. Vi även samarbeten med partners som stödjer vår verksamhet på olika sätt.
 
Gemenskapen och den sociala samvaron, i kombination med karateutövning på en kvalitativt hög nivå, är av mycket stor betydelse för föreningen och dess medlemmar. En viktig samlingsplats är vår Dojo där vi efter ett par svettiga pass kan umgås över en fika, bada bastu eller ha pizzakväll.

Zendokai Karate bildades 1965 i Oskarström av sensei Roy Andersson, 3 Dan som den första föreningen i Sverige inom Shotokan. Detta gör oss till Sveriges äldsta Shotokan karateklubb med mer än ett halvt sekels inneboende erfarenhet. Sensei Roy Andersson är hedersmedlem i Zendokai och utövar fortfarande karate.
Läs mer: Zendokai historia.
Zen i sin japanska form är centralt i Budo för att utvecklas till en bättre människa i nuet med mer öppet, fridfullt sinne.
Do betyder väg -en livslång resa mot insikt och självförverkligande. När du anträder karatens väg strävar du mot målet, perfektion. Men du kommer aldrig riktigt fram -det är det som är hela resan.
Kai betyder förening —  Zendokai!
Kontakt
Zendokai Karate Österängsgatan 50, 302 53 Halmstad
Organisationsnummer: 849201-1963

Telefonnummer 072-448 58 25 | E-post: dojo@zendokai.se |
Läs mer: styrelse

Betalningar
Swish: 123-483 8512
Bankgiro: 566-2655
Läs mer: Avgifter

Sociala medier
Vi är aktiva på Facebook, Youtube och Instagram. Du hittar länkar till höger på sidan.
Vägbeskrivning

För att komma till Zendokai karate Dojo med lokal buss, tag linje 40 och kliv av på hållplats Halmstad arena södra. Kommer du med bil kan du parkera kostnadsfritt utanför Dojo.
Koordinater: WGS84 56°40’18.8″N 12°53’19.2″E SWEREF99 TM 6282856, 370627


Visa större karta