Under en tid har klubben kört ett mera kumiteinriktat träningspass på måndagarna med avancerade gruppen. Vi som är där har exponerat pinsamt dålig kondition, brist på taktkänsla och timing, med vader som bultat av mjölksyra. Våra sparkar har påvisat en stor utvecklingspotential.
Träningsgruppen är brokigt sammansatt med gamla stötar, nygamla stötar och en del ungdomar som under skratt och lek tränar karate. Handskar på händerna och tandskydd i munnen gör att risken för skador hålls på en låg nivå. Det som oftast lider mest skada är självkänslan när man inser att man inte är lika snabb som man ser ut och man tar emot spö från en tjej. Vill man inte bli spöad av en tjej så kan man även får spö av Nisse, det bjuder han på. Han kan till och med spöa dig i slow motion, så att du riktigt kan njuta av det.

Nu är det dags att bredda underlaget. Vågar du utmana dig själv och hänga med på måndagarna? Var lugn -du kommer inte att vara sämst, åtminstone inte hela tiden. Men du kommer att utvecklas -både i kumite och kata, det kan vi garantera.
Då klubben gör en bred satsning är måndagspassen öppna även för de ur mellangruppen som har minst grönt bälte och 15 års ålder. Ansvarig instruktör är Snaf med stöd av bl.a. Nisse och Armin så att vi får omväxling i kosten. (Är du ej ännu fyllda 15 år eller har lägre än grönt bälte kan du fortfarande träna kumite men då i lördagsgruppen)

/Peter
49 bast och lite snabbare för var dag. Snygg och självsäker från födsel.