SM avgjordes den 27-28/3, denna gång i Eriksbergshallen i Göteborg. Zendokai ställde upp med fyra juniorer i kata individuellt och ett lag i kata.

2015-03-27 SM DSC00665

Kata Junior Dam

Först att gå upp på mattan var Marion Hermansson, som repat sig efter sjukdom och var mycket taggad. Marion valde att utföra Jion och fick alla flaggor med sig. Därefter mötte hon Felicia Sökare, Marion gjorde en mycket bra Gojushiho sho, men fick sig se sig besegrad med 0-5.

Nästa på tur ut var Linn Elofsson. Hon mötte Joanna Högström som senare gick till final. Linn en väldigt bra Gojushiho sho, men Joanna vann med 0-5. Linn fick återkvala mot Linnea Valter, Linn valde Jion som hon gjorde mycket bra, men fick tyvärr bara en av fem flaggor med sig.

Sist ut av tjejerna var Sofie Palm, hon mötte Olivia Wester. Sofie valde Jion och utförde en stark kata, men förlorade tyvärr med 2-3.

Alla tre tjejerna presterade mycket bra!

Kata Junior Herr

Vår enda manliga deltagare Kristoffer Raskov öppnade med Jion, detta gjorde han mycket bra och vann med 4-1 mot Viktor Åkerblom Jonsson. Därefter fick Kristoffer möta den blivande SM mästaren Khai Truong. Kristoffer gjorde en mycket bra Kanku dai men flaggorna visade till Khais fördel 5-0. Kristoffer fick återkvala och fick då möta Henrik Söderberg. Kristoffer valde då Empi, även denna kata genomförde han med bravur och vann med 4-1. I och med denna vinst tog Kristoffer hem SM brons.

2015-03-27 SM DSC00683

Mycket bra jobbat Kristoffer detta är du absolut välförtjänt!

Lagkata junior dam

Damlaget bestod av Linn, Sofie och Marion. Första matchen mot Wakajishi lag 2, vann tjejerna med kata Jion , med 5-0. De var då vidare till final. I finalen mötte de Wakajishi lag 1. De hade ett enormt starkt lag och bra lag, där alla tjejerna individuellt kom 1,2 och 3 i kata junior dam. Dessa rådde inte Zendokais tjejer på denna gång, utan får vara nöjda med ett lagkata junior SM silver. Det var fem lag med i gruppen.

2015-03-27 SM DSC00690

Här har vi våra lyckliga och trötta medaljinnehavare. Det var en lång…..dag!

2015-03-27 SM DSC00693

Grattis till Er alla fyra!

Länk till resultatlistan, Webb-tv från mattorna

/Martin, tävlingsgeneralen