Lördagen den 13 maj tävlade 6 tappra karatekas från Zendokai i Gothenburg Karate Open. Tävlingen genomfördes enligt WKF-reglementet och samlade hela 478 deltagare från 12 olika länder. Vår klubb håller en hög standard och är vana vid att ha med en stor skörd av medaljer med oss hem och vi gick inte lottlösa idag heller. 

En internationell tävling som denna håller en mycket hög standard och i varje klass startade runt 20 karatekas från flera olika länder och alla var inställda på att ta sig till final. Så även våra unga karatekas (barn och juniorer) från Zendokai som gjorde sitt yttersta. Idag lyckades dock ingen ta sig hela vägen men två medaljer kom med hem till Halmstad.

Brons
Freja Nilsson(Kata)
Erik Björding(Kumite)

Flera av tjejerna var långt framme i sina klasser men föll på målsnöret i sina respektive bronsmatcher, Amanda Persson och Cornelia Jönsson i Kata, Lovisa Skoglöf och Freja Nilsson i Kumite. 

Det är små marginaler i Karate och vill man överst på prispallen så finns det inga genvägar. Det är bara att kliva in i dojon och träna, träna mer, träna hårdare, träna lite till, ta in allt som vår Sensei och våra sempai lär oss och sedan ut på tatamin igen och tävla mot det bästa motståndet i de största tävlingarna.

//Fredrik Skoglöf