Melker Gustafsson gjorde en mycket fin insats i går genom att vinna Swedish Karate Open kumite senior -84kg och ta silver i U21 kumite -84kg!

Melker var först ut i seniorklassen och mötte Gabriel Persson i första matchen. Melker vann med 5-2 och därefter väntade Jimmy Haag nu med 10 SM-guld i bagaget. Denna gång vann Melker tämligen enkelt med 4-1. I finalen var det dags för Niklas Weimer (WKF-landslaget). Det blev en repris från bronsmatchen i SM. Niklas tog första poängen. Melker avvaktade till sista minuten då han snabbt tog 4 poäng. Med sekunder kvar fick Niklas in en Wazari och var bara en poäng från guld. Melker försvarade dock ledningen och tog till slut guld i klassen efter avverkat flera landslagsmän.


SM guld! ( bild Mats Gustavsson)

Kort efter finalen i seniormatchen startade U21 för Melker. Han mötte åter Gabriel i första matchen och van lätt med 7-1. I finalen mötte han Jimmy Haag igen. Det blev en jämn match där Jimmy öppnade med 1 yuko och en ippon varefter Melker försökte komma ikapp med två yuko. Efter fyra matcher tog började dock orken ta slut samtidigt som motivationen inte längre var till Melkers fördel. Jimmy vann rättvist med 4-2 samtidigt som Melker nu vet han kan slå de bästa i Sverige.

SM silver! ( bild Mats Gustavsson)

 

/ Reportage Mats Gustavsson