Vår utsände specialkorrespondent Joakim Palm har rapporterat från Niš

 
Läs de rafflande referaten dag för dag!
Men först; bildkollage från sociala medier (JKA Sweden & Joakim Palm)

ESKA Niis 2018
Search

 

ESKA dag 1
Theo Palm var enda deltagare från Zendokai idag. Från Sverige tävlade också Emma Alterlo och Josuf Mir i kata och Tintin Runesson i kumite. Theo gick in i tävlingens andra omgång och tog sig vidare till tredje omgången efter klar seger mot en slovensk kille i cadetklassen (16-17år). I nästa runda tog det stopp efter förlust mot en ryss. Med en vunnen match lyckades Theo bäst av svenskarna under första dagen. Tintin från Nikado, kämpade tappert men fick se sig slagen av en ryss som var flera nummer större (bokstavligt talat). I morgon går Marion upp i både kata och lagkata (junior 18-20år), Kristoffer går upp i kata junior. Theo går upp i kata och kumite (youth 14-15år).

ESKA dag 2

Sverige tog 2 medaljer idag. Bäst gick det för Moa Schér från Ängelholm som vann silver i damernas junior kata. I samma klass slutade Marion Hermansson på 5:e plats i efter att ha missat finalomgång med liten marginal. Bättre gick det för henne i damernas junior lagkata där hon var med att säkra en bronsplats. I laget ingick även Moa Schér och Emma Alterlo (även hon från Ängelholm). Grattis till alla medaljörer!

Theo Palm tog sig till semifinalomgång i herrar ungdom kata men lyckades tyvärr inte nå finalen utan slutade även han på 5:e plats. I ungdomsklassens kumite blev Theo utslagen av en mycket stark ryss som senare tog hem silvret. Kristoffer Raskov fick tyvärr lämna herrarnas junior kata i elemineringomgången.

I morgon är det dax för seniorerna att göra entré i tävlingen. Då ser vi på nytt både Marion och Kristoffer, tillsammans med Sofie Palm, Emelie Palm och Melker Gustafsson.

ESKA Dag 3:
I dag tävlade seniorerna och i den inledande lagkatatävlingen gick det fint för de svenska tjejerna. Marion Hermansson, Sofie Palm och Moa Schér (Ängelholm) hamnade på delad 4:e plats med samma poäng som Serbien. Efter ny duell lyckades det Serbiska laget förpassa Sverige till 5:e plats och därmed gick bronset förlorat med någon enstaka tiondels poäng.

I damernas individuella kata tog sig Marion fint vidare till semifinalomgång och landade till sist på en 5:e plats. Vi nådde tyvärr inga framgångar på herrsidan i kata.

Sofie Palm gjorde några riktigt bra matcher i sin pool i kumiten och snubblade på mållinjen för att ta sig till semifinal. Emelie Palm gjorde en stark inledning men nådde inte heller vidare från sin pool. I herrarnas kumite gick Melker Gustafsson bra fram och vann sina två inledande matcher mot hårt motstånd. I tredje rundan fick han till slut se sig slagen av regerande europamästaren.

Dagen avslutades med lagkumite. Herrarnas lag inledde starkt och efter 5 matcher stod det 2-2 (1 oavgjord match). Melker vann sin match och Kim Olsson (Örkelljunga) utsågs till vinnare efter att motståndaren blivit diskvalificerad. Melker tog sedan utslagsmatchen men fick tyvärr se sig besegrad. Italien gick sedan vidare hela vägen till final där de föll mot England. I damernas lagkumite gick det desto bättre. Sveriges lag, som bestod av Sofie Palm, Emelie Palm och Diana Rabih (GAK Enighet), vann inledningsvis mot Italien och slog därefter ut Tjeckien. I finalen fick de tyvärr se sig slagna av Ryssland. Men vilken kampvilja de visade och silvret är en stor och ärofylld framgång. Stort Grattis!!!

…och sist men inte minst; Armin san fick sin domarlicens godkänd.

RESULTATSAMMANSTÄLLNING ESKA – Zendokai deltagare

Senior Ladies Team Kumite
Sofie Palm, Emelie Palm (och Diana Rabih) – Silver

Junior Ladies Team Kata
Marion Hermansson (Moa Schér och Emma Alterlo) – Brons

Senior Ladies Team Kata
Marion Hermansson, Sofie Palm (och Moa Schér) – 5:e plats

Senior Ladies Individual Kata
Marion Hermansson – 5:e plats

Junior Ladies Individual Kata
Marion Hermansson – 5:e plats

Youth Men Individual Kata
Theo Palm – 5:e plats

Osu!
/Joakim Palm