En vecka av träning är genomförd med strikta umgängesregler för att minska smittspridning.

De regler som styrelsen under ledning av Marianne har fattat beslut om bygger på att alla hjälps åt och följer dem. Det är vår uppfattning att det fungerar bra i sann budoanda.

Vi är noga med handhygienen och håller utökade avstånd vid träning -vi har drygt 200 kvm att träna på så det går att leta upp sin egen yta.

Våra seniora eller mer sjukdomskänsliga medlemmar har avstått från att träna eller instruera på de ordinarie passen vilket är utmärkt. Det är er vi vill skydda i första hand.

En del medlemmar är sjuka eller har milda sjukdomssymptom och ni är hemma och kurera er. Ni stannar såklart hemma tills ni är helt friska.

För er som inte tränar i Dojon råder vi er att träna med stöd av alla de fina initiativ som nu tas via FB live, Zoom med mera. Vill ni ha tips hör av er till undertecknad eller någon instruktör så kan ni få hjälp att hitta bra kanaler. Det sker fantastiska saker i karatevärlden just nu, även digital tävling i kata!

Våren är i annalkande och vädret blir behagligare i nästa vecka. Kom ihåg att ta träningsskor med dig samt en träningsjacka så att instruktören kan påbjuda utomhusträning i det fina vädret. Är vi ute kan vi göra ännu fler övningar där vi kanske även kan tillåta oss ett mer högljutt Kiai. Undertecknad planerar att ha Skärtorsdagens vuxenträning utomhus som en hyllning till Påsken. Håll kontakten med era tränare och hjälps åt att göra det bästa av situationen.

En vecka går fort och vi måste nu fortsätta att under flera veckor hålla samma standard. Vi måsta alltså hjälpa varandra att vara långsiktigt uthålliga i att inte börja slarva med hygien och hänsyn. Hjälp även barnen i detta.
Håll ut, visa hänsyn -och träna Karate.

/Peter

info@zendokai.se