Ippon karate open är en tävling den 21 november i Halmstad. Det är också det sista Svenska evenemanget som Zendokai deltar i detta jubileumsår. Boka detta i din kalender!

Zendokai önskar manifestera våra 50 år inom shotokan karate med rekordstor uppslutning med tävlande och supporters då tävlingen går på hemmaplan.

Det är ett utmärkt tillfälle att träffa andra karateutövare både på mattan och på läktaren. Vi hoppas att många i klubben även tar detta som ett tillfälle att testa på tävling i karate om man inte gjort detta tidigare. Efter tävlingen kommer vi alla, både tävlande och övriga, att samlas i vår egen Dojo på Österängsgatan 50 för AK –”After karate” då vi kan umgås över en bit mat och dryck. Mer info kommer om detta på anslagstavlan.

Bråttom och viktigt: Samtliga från 14 år måste ha tävlingslicens för att deltaga. Denna söker du på svenska karateförbundet. Denna licens måste du visa upp under tävlingsdagen. Länk till ansökningsformulär:  http://iof2.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_52350/cf_78/T-vlingslicens_ans-kningsblankett.PDF

Ippon karate open är en WKF- tävling. Reglerna vid en WKF- tävling är lite annorlunda i kumite än i en JKA tävling men i stort sett lika i kata. Tävlande har blått eller rött bälte och blå/ röda handskar och man får välja kata själv. Vi tar med oss lånebälten och handskar. Det går också att tävla i lagkata. Klasserna är lite annorlunda indelade så var noga med att läsa instruktionen på anslagstavlan så du anmäler dig till rätt klass/klasser. Vi kommer att sätta upp inbjudan så fort som den kommer. Vi kommer även att gå igenom reglerna med tävlingsgruppen under träningspasset den 19 nov.  Länk till regler: http://iof2.idrottonline.se/SvenskaKarateforbundet/Tavling/ReglerDokument1/

Tävlingen startar kl. 0900 och är en heldagsaktivitet som kanske varar till 1800 (svårt att förutse). Efter sista matchen blir det After karate i Dojon med mat och dryck under någon timme.

Vi önskar stort stöd av aktiva och instruktörer denna dag att hjälpa främst våra barn och ungdomar med coaching. – Vilken tatami ska jag vara på? -Skall jag ha rött eller blått bälte?

Ungdomar upp till och med 20 år har även på denna tävling sponsring från klubben med hela anmälningsavgiften. Vuxna från 21 år måste betala in till Zendokai PG 796 115-4 med: namn, klasser och “ippon open 15”.

Klubben gör en gemensam betalning och anmälan till arrangören.

För mer info prata med Rick Grundevik som är ansvarig tävlingscoach för denna tävling.